Гръцкото правителство налага строг контрол върху спазването на обявените антиковид мерки,

...
Гръцкото правителство налага строг контрол върху спазването на обявените антиковид мерки,
Коментари Харесай

8000 полицаи ще следят в Гърция за зелените сертификати

Гръцкото държавно управление налага строг надзор върху спазването на оповестените антиковид ограничения, които влизат в действие от събота. От тогава на публични места ще се влиза само със " зелени документи ". 8000 служители на реда непрекъснато ще ревизират и постановат санкции при нарушавания, предава БНР. 

От неимунизираните ще се изискват негативни проби на всички места като се изключи питателните магазини, аптеките и църквите. Въпреки това гръцката Коалиция на радиалната левица (СИРИЗА) разгласи, че ще внесе корекция, която ще задължи миряните да показват отрицателен Covid-тест, с цел да влязат в църквите, в случай че нямат " зелен документ ", съобщава АНА-МПА. В енергично изявление Народното събрание, парламентарният представител на СИРИЗА Никос Папас разкритикува остро освобождението на църквите от новите ограничения. 

Междувременно, притежателите на търговски обекти упорстват за помощи, с цел да не банкрутират до месец. От огромните търговски вериги предизвестяват, че на входовете ще се образуват опашки при инспекция на документите и отново ще има риск от заразяване. 

Работещите в дребните магазини са безапелационни, че инспекцията на документите не е тяхно обвързване. Заведенията чакат внезапно да спадне оборотът, тъй като 40% от гърците не са имунизирани. А заведенията за услуги - фризьорски салони, козметични центрове работят непрекъснато, с цел да обслужат до събота неимунизирани клиенти. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР